Sloepkappen

Een sloepkap (of buiskap) kan op vele verschillende manieren worden uitgevoerd.

De meest standaard variant is een buiskap op een 2-buizenframe (aluminium op RVS), met daarachter een schuin aflopend kuipkleed die doormiddel van een rits gekoppeld is aan de sloepkap. De kap is bij deze uitvoering voorzien van 3 heldere vensters aan de voorzijde. Het middelste venster is dan oprolbaar gemaakt doormiddel van 2 ritsen. Over deze ritsen wordt dan een extra flap gestikt om de waterdichtheid te garanderen. Het geheel wordt dan afgemonteerd op knoppen naar wens van de klant, of natuurlijk aangepast op de bestaande knoppen op de boot. Om het geheel op spanning te houden worden er aan weerskanten van de buiskap en achteraan het kuipkleed spanbanden met RVS gespen geplaatst.

In plaats van een kuipkleed kan de sloepkap ook verlengd worden met een kuiptent. Er wordt dan een extra 1 of 2 – buizenframe geplaatst aan de achterzijde van de boot. De kap staat dan over de volledige kuip.

Verder is het nog denkbaar dat de klant verschillende delen uitritsbaar wil hebben. Zowel de buiskap als de achterkap kan geleverd worden met uitritsbare delen zodat de kap ook als bimini/zonnedak te gebruiken is.

De klant heeft de keuze uit verschillende doeksoorten. De doeksoorten waar bij Klaassen Doek & Zeil mee gewerkt wordt, zijn allemaal van hoge kwaliteit. Sunbrella Plus en Swela zijn onze meest gebruikte doeken. Sunbrella Plus is een acryldoek met aan de binnenzijde een coating. Swela levert polyesterdoek waar ook aan de binnenzijde een coating is gebruikt.

Ook de rest van onze materialen zijn van vooraanstaande merken zoals Prym, Achilles, Docril, Masacril, Serge Ferrari, Sioen etc.

De sloepkappen worden vaak geleverd op een 2- buizenframe. Dit frame kant geleverd worden in een aluminium variant met een 20 mm buis, voorzien van RVS buiskap beslag. Daarnaast is er de mogelijkheid om een RVS buizenframe voor u te buigen. Hiervoor gebruiken we dikwandig RVS met een doorsnede van 25 mm. Deze opties worden met u besproken, waarna de zeilmaker een advies geeft voor het te gebruiken materiaal.

Klaassen Doek & Zeil